Reperi Snoop Dogg ka bėrė njė paraqitje nė konventėn islamike tė quajtur Nation of Islam's, dhe ka lavdėruar ministrin Louis Farrakhan dhe ka treguar qė ėshtė anėtarė i kėsaj lėvizje islamike.
Snoop, emri i vėrtetė i tė cilit ėshtė Calvin Broadus, ka dhėnė donacion 1000 dollarė pėr organizatėn dhe ka thėnė se ai do tė kėrkoj njė takim me ministrin.
Reperi e ka quajtur vetveten lider tė komunitetit tė hip-hop-it dhe ka thėnė se ai ėshtė i pari reper qė vije nė Saviours Day dhe ndihmon. Ai ju ka thėnė kolegėve qė tė bashkohen afėr tij rreth kėsaj organizate.
Kur dikush flet para ministrit Farrakhan para ju del njė pasqyre, njė pasqyre ku e shihni fytyrėn tuaj, i ka thėnė reperi agjencisė se lajmeve The Associated Press.
Ėshtė sikurse tė shikosh vetveten dhe ēfarė mund tė bėj pėr njė jetė mė tė mirė ... ne po bėjnė shumė gabime qė duhet ti pėrmirėsojmė.
Anėtar i Nation of Islam
Kur ėshtė pyetur nėse planifikon tė konvertohet dhe tė bėhet anėtarė i organizatės me bazė nė Ēikago, Snoop, ka thėnė se tashmė ai ėshtė bėrė.
Tashmė janė anėtarė i saj, pėr atė edhe jam kėtu, ka thėnė ai. Unė jam njė avokat i paqes. Jam nė lėvizje paqėsore qėkurse bėj muzikė. Qėllimi i pėrgjithshėm i imi nuk ėshtė qė ti shtypi tė tjerėt. Kjo ėshtė mėnyra si jetoj, dhe jetoj ashtu si dua dhe bėj ēfarė mendoj qė ėshtė e drejtė. Pėr kėtė jam kėtu sot.
Reperi nuk ka elaboruar shumė se kur i ėshtė bashkuar organizatės. Mesagjėt e lėna nga Nation of Islam, nuk i janė kthyer menjėherė nga zyrtarėt.
Gjatė fjalimit, Snoop ishte ulur pėrkrah Farrakhan dhe duartrokiste dhe bėnte mė shenjė.
Snoop ka refuzuar tė thotė se sa do tė qėndrojė nė Ēikago ku ėshtė duke punuar nė disa projekte. Albumi i tij i fundit, Ego Trippin ishte dal nė treg nė mars tė vitit 2008.
Farrakhan njihet pėr marrėdhėniet e tij me artistėt e repit dhe hip-hop-it. Ai ka pritur dhe ua ka dhėnė fjalėn shumė hip-hop-ėve nė konvent dhe ka inkurajuar paqėn pėrmes tyre.
Raperi Doug E Fresh po ashtu ka qenė i pranishėm nė konvent, por nuk ka folur. Reperi TI, emri i vėrtetė i tė cilit ėshtė Clifford Harris, ėshtė paraqitur nėpėrmes njė video-incizimi. Ai ka thėnė se edukimi ėshtė ēelėsi i suksesit.
- AP